Vintervädret är redan här – blää! 2

Det är nog inte någon som lyckats undgå att det håller på att hända något mycket anmärkningsvärt med vårt väder. Efter ungefär två månader med mer eller mindre konstant regn, har nu äntligen regnmolen försvunnit bort och solen fått titta fram. Men nu tycks en ny gäst stå för dörren, nämligen vinterkylan. Att klimatet i Sverige slagit om blev särskilt tydligt igår på väg hem från krogbesöket, då var det verkligen kallt! För er som följt mig på denna bloggen vet att jag inte är en speciell positiv människa. Och jag kan lova att kyla inte gör mig mer glad. Inget personligt mot dig som läsare, och jag hoppas att du inte tar illa vid dig i framtiden med lite sura bloggposter från mig.

Dags att inhandla vinterkläder – igen

Troligtvis är jag inte ensam om att ha börjat leta runt bland butikerna på nätet, i jakt efter en ny uppsättning vinterkläder. Det kan vara lite klurigt att hitta det man vill ha, men själv brukar jag se till att handla kläder via internet då det är så bekvämt och bra mycket billigare. En sida som jag har använt mig mycket av är shoppingportalen shoppare.se som är en väldigt smidig sida när man letar efter ett specifikt varumärke eller en produkt. Där hittar du även rabatter och erbjudanden. Ett minus med den sidan är att den är lite seg att ladda in och det behövs därför en gnutta tålamod, för att man inte skall lacka ur. Samtidigt tycker jag att webbsidan är väldigt användbar och innehåller egentligen allt jag behöver för att shoppa både kläder och prylar.

Det jag behöver köpa nytt inför denna säsong är dels ytterkläder i form av vinterjacka, täckbyxor, mössa och halsduk men även skidkläder inför skidsäsongen. Viktigast är en ordentlig jacka och halsduk, har nämligen insett att om man blir kall runt halsen, är risken väldigt stor att man åker på förkylning. Annars brukar man ofta säga att det är viktigast att ha mössa på huvudet, men det stämmer inte för mig.

I år funderar jag på att slå till och köpa antigen en Parajumpers vinterjacka eller en Canada Goose jacka. Har letat runt en hel del bland olika sidor, men inte riktigt hittat det jag letar efter. Om du funderar på att köpa en märkesjacka kan jag rekommendera vinterjacka.org, där hittar du både butiker och bra information om olika varumärken. Klicka här för att gå till sidan. Tyvärr lyckades jag inte hitta något om varumärket Parajumpers, men väl en hel om Canada Goose. Fick bland annat nys om webbutiken Noos via den sidan, som tydligen är återförsäljare av Canada Goose på nätet.

Funderar på att kanske satsa på den här modellen:

Lodge hoody ser ut att vara en riktigt varm och läcker vinterjacka. Får se om jag förbeställer en sådan imorgon genom Noos.se, tyvärr kostar det 300 kr extra, men de får det vara värt!

Några shoppingtips

Tänkte även passa på och dela med mig av några tips till andra som tänkt shoppa vinterkläder på nätet.

 • Handla bara genom butiker som är certifierade av trygg e-handel.
 • Tänk på att det finns mycket förfalskningar i omlopp.
 • Ta dig tid att besöka flera olika butiker, så är chansen stor att du hittar produkten till ett billigare pris.
 • Utnyttja rabatter och kampanjer. Det finns mängder med förmånliga rabattkoder att hitta lite överallt på internet.

2 thoughts on “Vintervädret är redan här – blää!

 1. Reply Berit Oct 25, 2012 17:51

  Jag tog på mig mina varma kläder redan i slutet av september. Detta året har varit kallt jämfört med andra år.

 2. Reply Nisse Nov 16, 2012 17:07

  Håller faktiskt inte riktigt med om det, visst är det lite småkallt, men det känns som det regnar mest. Fast det kanske beror på var man bor.

  Tack för tipset om shoppingsidan, var ju faktisk ganska användbar. Hittade ett par skor till tjejen som skall bli en lite “helg-överraskning”.

Leave a Reply