Tips till dig som ska ta körkort

Jag har ett litet tips till dig som ska ta körkort. Denna gång handlar det inte om något praktiskt, nej, ännu anser jag mig inte kunna ge några supertips rörande bilkörning (kör lugnt, kör försiktigt, skynda långsamt är väl allt jag kommer på), men däremot om teoripluggande. För mig, och jag tror att det är så för många andra också, var det just teoripluggandet som var det stora problemet – att köra bil är ju kul (trots allt är det ju därför man tar körkort), men att plugga trafikregler är inte sådär jätteupphetsande…

Hur som helst, det jag upptäckte var något som heter körkortsfrågor, vilket är ett system för att plugga körkortsteori som verkligen passade mig. Det går ut på att du helt enkelt pluggar körkortsfrågor som är nästan identiska med de som kommer på kunskapsprovet, och på så sätt lär du dig den körkortsteori du behöver.

Frågorna är uppdelade i olika kategorier, som motsvarar kategorierna som kommer på det riktiga teoriprovet. Jag gjorde som så att jag först pluggade specifika frågor för varje kategori, gjorde kategorispecifika tester kanske i 2 dagar per kategori, för att sedan gå över till blandade körkortsfrågor som jag pluggade i ett par veckor. Därefter gjorde jag en rad Kunskapsprov, alltså prov som har exakt samma antal frågor som det riktiga provet, och som har originaltidtagning, för att förbereda mig på bästa sätt.

Jag fick alltså öva på prov som var uppbyggda exakt som teoriprovet, vilket gjorde att jag kände mig väldigt säker när jag väl skulle skriva ”på riktigt” – så jag kan rekommendera detta sätt till alla som ska ta körkort och jag hoppas att denna artikel om körkort och körkortsfrågor gillas av i alla fall någon av mina 35-40 läsare, och kan hjälpa i alla fall någon av er till att ta körkortet.

Dela gärna med er av eran erfarenhet – pluggade ni med böcker, körkortsfrågor eller på annat sätt?

Leave a Reply