1.6 på högskoleprovet tack vare…

För andra gången i livet skrev jag högskoleprovet nu idag, och det gick så sjukt mycket bättre än förra gången! Första gången jag skrev högskoleprovet fick jag nämligen bara 1.1 och det var ju inte sådär jättebra, jag hade högre tankar om mig själv om man nu uttrycker sig så…

Hur som helst, till denna upplaga av högskoleprovet bestämde jag mig för att skaffa experthjälp, så jag köpte Högskoleprovet övningsbok för att på så sätt plugga inför högskoleprovet. Och det gick ju vägen…

Hur gjorde jag då? Jo, jag följde självklart alla tips om att göra gamla högskoleprov. Men sedan läste jag boken också, och började plugga sektionsvis, eller hur man nu ska förklara. Hmm, blir lite svårt att förklara, men provet är ju uppdelat i två delar, en mattedel och en orddel, så jag pluggade strukturerat – först matten (som jag hade störst problem med) och sedan orden.

Och med matten gjorde jag så – jag gick igenom hela övningsbokens mattedel och gjorde parallellt en del gamla högskoleprov (enbart mattedelarna). Därefter gick jag igenom övningsboken igen, gjorde ett par gamla högskoleprov till. Jag gick igenom resultaten del för del och förstod vilka delar jag var svagast på (statistik, d.v.s. DTK). Sedan gick jag igenom denna del av boken ytterligare en gång, gjorde mer gamla prov, och repeterade. Därefter tyckte jag att jag hade full koll på högskoleprovets mattedel, och sedan började jag plugga orddelen.

Bokens mattedel var lite längre, orddelen kanske var lite väl liten, men ändå gav den en massa bra lösningsknep och tips. Det verkar som om Högskoleprovet övningsbok satsat på den nya delen i ordprovet extra mycket, alltså meningskompletteringsdelen, för det var verkligen bra och tydliga förklaringar, lösningstips och exempel för detta delprov.

Allt som allt är jag nöjd, förra året behövdes 1.5 för att komma in på den utbildningen jag önskar så det borde ju gå vägen med mitt 1.6 på högskoleprovet!

Leave a Reply